INFOBIRO: Publikacije
Zvono za alarm: Stiže li nam veliko poskupljenje mesa i mlijeka?!

SEEbiz,

Dok traju godišnji odmori i ljudi se bezbrižno pracakaju u plicaku igrajuci picigin, u supermarketima se, cini se, sprema novi udar na džepove potrošaca. Ovotjedna analiza cijena u supermarketima zaista nas je zabrinula, jer prema poskupljenjima mlijeka Z''bregov i ''Cekin'' filea od pilecih prsa, možemo sa sigurnošcu ocekivati dodatno opterecenje naših kucnih budžeta i na jesen, ukoliko se ovakav trend nastavi.

Zvono za alarm: Stiže li nam veliko poskupljenje mesa i mlijeka?!

Autori: SEEbiz redakcija

Možemo išcitati da su u varaždinskoj prehrambenoj industriji nastupile neke turbulencije, koje su utjecale na ovo poskupljenje. Ili je to, ili nam se sprema opce poskupljenje ove dvije vrste namirnica (mesa i mlijeka), što za vecinu hrvatskog pucanstva znaci zvono za alarm. Stezanje remena cini se tek predstoji... Naime, poskupljenje mlijeka Z'bregov s 4,99 kuna na cak 5,29 kuna, u vecini supermarketa, uistinu je neocekivano (u prosjeku za 4,91% u 7 od 8 supermarketa). Uzevši u obzir da je i cij .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.