INFOBIRO: Publikacije
Mlađan Dinkić: Samo potrošnja Srbiju spašava, prestanite sa stezanjem kaiša!

SEEbiz,

BEOGRAD - Ako se nastavi stezanje remena, odnosno suzbijanje potrošnje, u kratkom roku možemo uništiti sve rezultate koje smo do sada ostvarili i ponovo cemo uci u recesiju, tvrdi Mladan Dinkic, potpredsjednik srbijanske vlade i ministar gospodarstva. U svojem susjedstvu Srbija ima dobar primjer kako zakašnjele panicne reakcije mogu u kratkom roku potkresati krila gospodarstvu.

Mlađan Dinkić: Samo potrošnja Srbiju spašava, prestanite sa stezanjem kaiša!

Autori: SEEbiz redakcija

"Mora se nastaviti sa stimulativnim programima za gospodarstvo i gradane. Jer, ako sada prestanemo, možemo racunati na pad gospodarske aktivnosti i to za nekoliko procenata." Dinkic priznaje da se, u osmišljavanju novih mjera koje ce ponuditi kolegama u Vladi i misiji MMF, vodio logikom koju, svojom teorijom da se povecanom potrošnjom može ubrzati gospodarski rast, zastupa americki ekonomist i nobelovac Pol Krugman. Ali, da su prilagodene ovdašnjim prilikama. "Mere koje preporucujem moraju se vo .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.