INFOBIRO: Publikacije
P&G i podaci o stagnaciji potrošnje Amerikanaca prekinuli rast na Wall Streetu

SEEbiz,

NEW YORK - Nakon objavljivanja poslovnih rezultata P&G je pao 3,4 odsto, i time pokvario nadu da ce se nastaviti jucerašnji rast na njujorškoj berzi. P&G bio je najvece opterecenje za Dow Industrials - ako se oduzme glavni krivac - iznenadujuce razocaravajuci podaci o licnoj potrošnji Amerikanaca, kao i o stanju na tržištu nekretnina, zbog cega je jucerašnja odvažnost investitora nestala iznenada kao rogovi na pužu.

P&G i podaci o stagnaciji potrošnje Amerikanaca prekinuli rast na Wall Streetu

Autori: Ivan Hrstic

Iako vecina tpo kompanija u sezoni poslovnih rezultata blista, na zapošljavanju to ne ostavlja nikakvog traga, a ipak je to onaj kljucni podatak koji potršacima daje signal za kupovinu - osecaj sigurnosti koji se nije promenio još od maja. Licna potrošnja, kupovina kuca i fabricke porudžbine u julu redom su se pokazali slabijim nego što je bilo procenjeno u junu, što se shvata kao još jedna potvrda da americki oporavak gubi zalet. Iako vecina top kompanija u sezoni poslovnih rezultata blista, na .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.