INFOBIRO: Publikacije
P&G i podaci o stagnaciji potrošnje Amerikanaca prekinuli uzlet na Wall Streetu

SEEbiz,

NEW YORK - Nakon objave poslovnih rezultata P&G je tresnuo 3,4 posto, pokvarivši nadu da ce se nastaviti jucerašnji uzlet na njujorškoj burzi. P&G bio je najveci uteg za Dow Industrials - nakon što se oduzme glavni krivac - iznenadujuce razocaravajuci podaci o osobnoj potrošnji Amerikanaca te o stanju na tržištu nekretnina, zbog cega je jucerašnja kuraža investitora nestala iznenadno kao puževi rogovi.

P&G i podaci o stagnaciji potrošnje Amerikanaca prekinuli uzlet na Wall Streetu

Autori: Ivan Hrstic

Iako vecina top kompanija u sezoni poslovnih rezultata blista, na zapošljavanju to ne ostavlja nikakvog traga, a ipak je to onaj kljucni podatak koji potrošacima daje signal za kupnju - osjecaj sigurnosti, koji se nije promijenio još od svibnja. Osobna potrošnja, kupnja kuca i tvornicke narudžbe u srpnju redom su se pokazali slabijim no što je bilo procijenjeno u lipnju, što je shvaceno kao još jedna potvrda da americki oporavak gubi zamah. Iako vecina top kompanija u sezoni poslovnih rezultata .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.