INFOBIRO: Publikacije
Haaško tužiteljstvo za Gotovinu traži 27 godina zatvora

SEEbiz,

HAAG - Haški sud objavio je u utorak procišcenu verziju završnog podneska tužiteljstva u predmetu "Gotovina, Cermak i Markac" u kojem se od sudskog vijeca traži da se trojicu generala proglasi krivima za zlocine pocinjene tijekom i nakon Oluje i kazni ih zatvorskom kaznom u rasponu od 17 do 27 godina zatvora.

Haaško tužiteljstvo za Gotovinu traži 27 godina zatvora

Autori: SEEbiz redakcija

"Tužiteljstvo predlaže da Vijece osudi Gotovinu na 27 godina zatvora, Markaca na 23 godine i Cermaka na 17 godina zatvora." "Tužiteljstvo predlaže da Vijece osudi Gotovinu na 27 godina zatvora, Markaca na 23 godine i Cermaka na 17 godina zatvora", navodi se u podnesku koje je pod oznakom tajno izvorno podneseno 16. srpnja. "Optuženi su pocinili teška djela protiv srpskog stanovništva krajine na diskriminatornoj osnovi uz posljedice velikih razmjera. Njihovi su zlocini bili opsežni i trajali su; .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.