INFOBIRO: Publikacije
Toyota podiže azijska tržišta

SEEbiz,

TOKIO - Potvrda da Toyota ponovno zaraduje prouzrokovala je val zadovoljstva na azijskim burzama, a pripomogao je i podatak o rastu americkog uslužnog sektora. Dionica najveceg svjetskog proizvodaca automobila nakon podizanja projekcije godišnjeg profita na 3,94 milijarde dolara podignuta je ne tako velikih 0,5 posto, no za sobom je povukla citav niz dionica iz svojeg sektora. Isuzu je poskocio 6,4 posto, Honda za 2,3 posto.

Toyota podiže azijska tržišta

Autori: Ivan Hrstic

Dobri prodajni rezultati kompanija su oni koji trenutno daju gorivo za rast, kako na americkom, tako i na azijskim tržištima. U takvim okolnostima, dovoljni su i relativno stagnirajuci podaci o stanju nacionalnih ekonomija da održe pozitivno raspoloženje investitora. MSCI Asia Pacific Index jutros je poskocio 0,6 posto, uz dvostruki odnos dobitnika prema gubitnicima. Mitsubishi Estate Co, drugi najveci japanski developer poskocio je 4,3 posto nakon objave podataka o padu slobodnih uredskih prost .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.