INFOBIRO: Publikacije
Wall Street: Raste zov potcijenjenih kompanija

SEEbiz,

NEW YORK - Kao što je bilo ocekivano, jucerašnji pad bio je shvacen kao pauza u pozitIvnom trendu i srijeda je zakljucena u pozitivnom tonu (broj dobitnika dva puta je veci od proja gubitnika), uz nešto veci oprez pri ionako smanjenom volumenu trgovine, jer je na NYSE-u, American Stock Exchangeu i Nasdaqu protrgovano oko 7,3 milijardi dionica, znacajno manje od lanjskog dnevnog prosjeka od 9,65 milijardi.

Wall Street: Raste zov potcijenjenih kompanija

Autori: Ivan Hrstic

Suzdržanost je i dalje kljucna rijec i s druge strane Atlantika, jer zbog suprotstavljenih podataka ne nestaje zabrinutost da rast ukupnog gospodarstva zaostaje za uspjesima nekih vodecih kompanija koje su zablistale u svojim poslovnim rezultatima, odnosno objavile brojke koje su znacajno iznad njihovih vlastitih projekcija ili ocekivanja analiticara. Dionicki indeks Dow Jones podignut je 44,05 bodova, odnosno 0,41 posto na 10,680,43 bodova. Tehnološki Nasdaq je dobio 20,05 bodova, odnosno 0,88 .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.