INFOBIRO: Publikacije
Župan Dobroslavić: PDV za turizam smanjiti na 5 posto, izvan sezone ukinuti!

SEEbiz,

DUBROVNIK - Stopa poreza na dodanu vrijednost za turizam trebala smanjiti na 5 posto kao što je to u zemljama koje konkuriraju Hrvatskoj, rekao je župan dubrovacko-neretvanski Nikola Dobroslavic na konferenciji za medije. Ne samo to, Ministarstvo financija izvan sezone bi u potpunosti trebalo ukinuti PDV i tako potaknuti turizam u tom dijelu godine, zatražio je župan.

Župan Dobroslavić: PDV za turizam smanjiti na 5 posto, izvan sezone ukinuti!

Autori: SEEbiz redakcija

Dubrovacko-neretvanska županija jedina od svih na Jadranu u prvih šest mjeseci zabilježila porast prometa - u srpnju zabilježeno 7 posto više dolazaka i 10 posto više nocenja. Direktor Zracne luke Dubrovnik Roko Tolic založio se da Ministarstvo turizma što ranije raspiše natjecaj za subvencije u 2011. godini. On naglašava da su rezultati dubrovacke zracne luke još i bolji od prosjeka županije kao destinacije te da je u lipnju zabilježeno povecanje prometa za 12 posto, a u srpnju za cak 17 posto .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.