INFOBIRO: Publikacije
Arapi i Židovi zajedno u prosvjedu protiv judaizacije istočnog Jeruzalema

SEEbiz,

JERUZALEM - Židovi i Arapi su u petak marširali zajedno u nekoliko izraelskih gradova prosvjedujuci protiv protjerivanja Palestinaca iz istocnog Jeruzalema, koja imaju za cilj judaizaciju istocnog sektora Svetog grada. Demonstranti su željeli obilježiti prvu godišnjicu protjerivanja palestinskih obitelji iz njihovih kuca u arapskoj cetvrti Cheikh Jarrah koja su izveli izarelski kolonisti.

Arapi i Židovi zajedno u prosvjedu protiv judaizacije istočnog Jeruzalema

Autori: SEEbiz redakcija

U Jeruzalemu su demonstranti nosili transparente na kojim je pisalo:"Zajedno trebamo zaustaviti uništavanje kuca". Avner Inbar iz Pokreta solidarnosti izjavio je za agenciju AFP da je oko 1.000 ljudi sudjelovalo u maršu u istocnom Jerusalemu i skoro isto toliko u Tel-Avivu. U Jeruzalemu su demonstranti nosili transparente na kojim je pisalo:"Zajedno trebamo zaustaviti uništavanje kuca". Izraelski pisac David Grossman, koji redovno nazoci demonstracijama, izrazio je nadu da ce protvinici protjeri .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.