INFOBIRO: Publikacije
Bila je Hitlerova gola plesačica, Göbbels joj je slao erotska pisma, robijala je s Göringom, a Lucas je od nje prepisao ”Rat zvijezda”

START,

Bila sam jedna od miliona onih koji su vjerovali da Hitler ima odgovor na sve probleme, pricala je Biografi pišu da je Hitler u Leni prepoznao ideal nove Njemice: energicna, kreativna, puna entuzijazma, snažna, neustrašiva Hitler je bio simpatican, ali krajnje aseksualan. On je bio fenomen kojem se možete diviti, ali se ne možete u njega zaljubiti, govorila je

Bila je Hitlerova gola plesačica, Göbbels joj je slao erotska pisma, robijala je s Göringom, a Lucas je od nje prepisao ”Rat zvijezda”

Autori: NIHAD SIJERČIĆ

Strašno patim evo vec pola stoljeca i to nece prestati sve dok sam živa. Ta sjenka koja pada na moj život je tako velika da ce smrt doci kao izbavljenje rekla je Leni Riefenstahl, rediteljica antologijskih filmova Trijumf volje i Olimpija, u jednom intervjuu prošle godine. Riefenstahl je umrla u 102. godini, u ponedjeljak, 8. Septembra ove godine, samo dvije sedmice nakon što je proslavila svoj 101. rodendan. Helene (Leni) Bertha Amalie Riefenstahl rodena je 22. avgusta 1902. u Berlinu. Njen ota .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.