INFOBIRO: Publikacije
U lipnju rast kredita banaka potaknut povećanjem stambenih kredita građanima

SEEbiz,

ZAGREB - U Hrvatskoj se u lipnju nešto ubrzao rast kredita banaka domacim sektorima, ukupni su krediti povecani za više od 2,4 milijarde kuna u odnosu na mjesec prije, a za razliku od niza prijašnjih mjeseci lipanjskom rastu sa više od polovice doprinjeo je porast kredita stanovništvu i to stambenih.

U lipnju rast kredita banaka potaknut povećanjem stambenih kredita građanima

Autori: SEEbiz redakcija

Lipanjsko povecanje kredita gradanima, za gotovo 1,3 milijarde kuna, što je najveci mjesecni porast u zadnjih godinu dana, ujedno je utjecalo da je negativna godišnja stopa rasta kredita stanovništu prešla u blago pozitivnu. Po podacima Hrvatske narodne banke o distribuciji kredita banaka po institucionalnim sektorima, ukupni su krediti na kraju lipnja iznosili 262,99 milijardi kuna, što je za 2,45 milijardi kuna više nego u mjesecu prije. Pritom su krediti poduzecima povecani za 782 milijuna ku .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.