INFOBIRO: Publikacije
Vježba za Armagedon: NASA šalje sondu na asteroid na putanji prema Zemlji!

SEEbiz,

Zakon vjerojatnosti kaže da imamo 1:1000 šansu da nas asteroid 1999 RQ36 pogodi najdalje do 2200. godine. Znanstvenici su predvidjeli i najvjerojatniji datum: 24. rujan 2182. godine, tj. ako se ne ostvari prorocanstvo vezano uz majanski kalendar i Zemlja konacno završi svoj put vec za manje od dvije godine.

Vježba za Armagedon: NASA šalje sondu na asteroid na putanji prema Zemlji!

Autori: Ivan Hrstic

Iako relativno mali, manje od 100 metara u promjeru, RQ36 izazvat ce katastrofu nezapamcenih razmjera, buduci da bi eksplozija bila snage stotina najjacih hidrogenskih bombi, koje bi eksplodirale odjednom i ostavile krater širok desetak kilometara. NASA izmedu niza novopredloženih projekata prioritet daje planovima za slanje sonde na taj asteroid, prilikom jednog njegovog bliskog susreta sa Zemljom, kako bi smo o našem ubojici sve znali prije negoli nas pogodi. Utješno? Nema sumnje da ce, ako ni .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.