INFOBIRO: Publikacije
Država gasi svjetlo

DANI,

Centralna izborna komisija totalno je zapustila sadržaj svoje službene stranice www.izbori.ba, što je Agenciji za zaštitu poslužilo kao povod da naredi njezino zatvaranje. Mediji su, medutim, oba ova dogadaja prepoznali kao dio ukupne strategije za definitivno sklanjanje imovinskih kartona politickih izabranika od ociju onih koji su ih izabrali. Zašto?

Država gasi svjetlo

Autori: DRAGAN STANOJLOVIĆ

Gradani Bosne i Hercegovine odavno znaju da je politika na ovim prostorima najunosniji biznis. Posljednjih godina u to su se mogli uvjeriti usporedujuci imovinske kartone izabranih zvanicnika prije stupanja na dužnost i na kraju mandata. Medutim, Bosanci i Hercegovci su od prošle sedmice ostali bez demokratskog dostignuca u vidu stavljanja javnosti na uvid podataka o kretanju materijalne imovine zvanicnika za vrijeme mandata, uobicajenog cak i za službene kraljevine, u kojima se javnosti prezent .....

Članak dostupan pretplatnicima. Molimo Vas da se prijavite prvo.

Arhivi štampe
Pretražite digitalizirane verzije pisane kulturne baštine – bh. novina.
Pretražite arhiv najznačajnijih novinskih publikacija iz Bosne i Hercegovine i regije
Kako se Pretplatiti?
Da biste imali pristup tekstovima pohranjenim u INFOBIRO digitalni arhiv, potrebno je da se registrujete i da izvršite pretplatu za odabrani pretplatnički paket. Registraciju možete izvršiti ovdje.